17/01/1918: Εισαγωγή της Τράπεζας Πειραιώς στο Χρηματιστήριο

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου | Αποστολή με Email Αποστολή με Email

17/01/1918: Οι μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς εισάγονται στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών προς διαπραγμάτευση.

1916.  Ίδρυση της Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ (ΤΠ) από μια ομάδα πλοιοκτητών με την ονομασία Banque du Pirée.

1963. Η ΤΠ Εντάχθηκε στον όμιλο της Εμπορικής Τράπεζας.

1975. Η ΤΠ ως θυγατρική της Εμπορικής, πέρασε υπό κρατικό έλεγχο από την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

1991. Η ΤΠ ξανα-ιδιωτικοποιήθηκε.

1998: Η ΤΠ απορρόφησε τις δραστηριότητες της τράπεζας Chase Manhattan (2 υποκαταστήματα) και της τράπεζας Crédit Lyonnais στην Ελλάδα. Απέκτησε επίσης το 37% της τράπεζας Μακεδονίας-Θράκης από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος σε μια ιδιωτικοποίηση.

1999: Η ΤΠ απόκτησε το 35% της Τράπεζας Χίου. Η ΤΠ επίσης απορρόφησε τις δραστηριότητες της National Westminster Bank στην Ελλάδα.

2000: Η ΤΠ συγχωνεύτηκε με την Τράπεζα Μακεδονίας-Θράκης και τη Τράπεζα Χίου.

2002: Η ΤΠ απέκτησε το 58% της ETBA (Ελληνική Τράπεζα Βιομηχανικής Ανάπτυξης) από την Ελληνική κυβέρνηση με την οποία σκόπευε να συγχωνευτεί. Η ΤΠ επίσης προχώρησε σε στρατηγική συμμαχία με την ING Group, η οποία απέκτησε το 5% των μετοχών της ΤΠ.

2003: Η ΤΠ ενσωμάτωσε την ΕΤΒΑ.

2006: Η ΤΠ πούλησε πίσω στην ING τις μετοχές που είχε σε μια κοινή επιχείρηση. Συνεργασίες συνεχίζονται μέσω της ασφαλιστικής εταιρείας για τράπεζες ING-PIRAEUS.

2012: Η ΤΠ απορρόφησε το υγιές τμήμα της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΑΤΕbank) και εξαγόρασε την πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Γενικής Τράπεζας (Geniki bank) από τον γαλλικό τραπεζικό όμιλο Société Générale.

2013: Η ΤΠ επελέγη από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την απόκτηση των υποκαταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου και της Cyprus Popular Bank και της Ελληνικής Τράπεζας που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Επίσης εξαγόρασε την Millenium Bank.

2014. Η ΤΠ απορρόφησε την Γενική Τράπεζα της Ελλάδος

2015. Η ΤΠ απορρόφησε την Πανελλήνια Τράπεζα.