2018: Έκθεση Κόλαφος για Folli Follie από QCM

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου | Αποστολή με Email Αποστολή με Email

04/05/2018: Έκθεση Κόλαφος για Folli Follie από QCM. Συγκεκριμένα, το QCM (Quintessential Capital Management) δημοσιοποίησε έκθεση αναφορικά με το δίκτυο καταστημάτων της εταιρίας Folli Follie στην Ασία καθώς και τη χρηματοοικονομική θέση της εταιρίας.

Ουσιαστικά το QCM μετά από έρευνα που είχε κάνει κατέληγε στο συμπέρασμα ότι τα σημεία πώλησης της εταιρίας δεν ήταν 630 που αναφέρονταν στην ετήσια έκθεση του 2016 αλλά 289. Όσον αφορά τα χρηματοοικονομικά στοιχεία, το QCM αναφέρονταν σε μια μη κερδοφόρα, ταχύτατα συρρικνούμενη επιχείρηση, με μειούμενα έσοδα και αρνητικές ταμειακές ροές. Τα πραγματικά έσοδα για τον κλάδο κοσμημάτων-ρολογιών-αξεσουάρ σύμφωνα με το QCM φαίνονταν να ήταν ένα κλάσμα μόνο των ανακοινωθέντων εσόδων. Το QCM ανέφερε ότι διατηρεί short θέση στη μετοχή της Folli Follie (ΦΦΓΚΡΠ).

Αποτέλεσμα της έκθεσης αυτής ήταν η υποχώρηση της μετοχής στο limit down (-29,9%) και να κλείσει στην τιμή των €10,74 (υψηλό ημέρας €14,52, προηγούμενο κλείσιμο €15,34) και με ανεκτέλεστο 1.120.316 μετοχές (όγκος ημέρας 1.140.855 μετοχές).
Επίσης, την ημέρα εκείνη, το ομόλογο της εταιρίας από την τιμή των 95,7 βρέθηκε στο 60.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Gabriele Greco, ιδρυτής και managing partner του QMC είχε αναφέρει κάποια στιγμή ότι το QCM είχε τοποθετηθεί μακροπρόθεσμα στη μετοχή της ΦΦΓΚΡΠ, το έτος 2010. Τελικά, τη θέση αυτή (long) έκλεισε αργότερα καθώς έκρινε την εταιρική δομή της εταιρίας ως περίπλοκη.

Η έκθεση αυτή έμελε να αποτυπώνει την αλήθεια για την εταιρία Folli Follie και να προκληθεί απώλεια εμπιστοσύνης απέναντι σε έναν αριθμό εισηγμένων εταιριών ειδικά αλλά και στην ελληνική επιχειρηματικότητα γενικά, στην αποτελεσματικότητα των ελεγκτικών αρχών, στον ίδιο θεσμό του χρηματιστηρίου και στην χώρα γενικότερα.